Nanna
nanna@talko.se     fb

Klipp

Kid Svensk


Långfilm, 2007.


Finsk titel: Aavan meren tällä puolen
Internationell titel: That Special Summer

Vad gör man om man heter Kirsi Ruotsalainen och skäms över sin finska mamma som aldrig lärt sig svenska? Man blir sur och förbannad och lär sig hata Finland. Och man byter namn till Kid Svensk. Året är 1984. Det är sommar och Kid, en rebellisk 12-årig tjej åker mot sin vilja med sin mamma till norra Karelen i Finland. Med på resan är mammans halvgalna väninna och hennes 13-årige son. Det blir en resa som väcker starka känslor och tvingar dem alla att konfronteras med sina rötter. En film om föräldrauppror, nyvaknad sexualitet och om att växa upp mellan två kulturer.

MANUS & REGI Nanna Huolman
PRODUCENT Helen Ahlsson/ Tre Vänner AB
SAMPRODUCENT Jarkko Hentula / Juonifilmi Oy
FOTO Rauno Ronkainen
KLIPP Malin Lindström
SCENOGRAFI Lisa Holmqvist
MUSIK Jukka Rintamäki

I ROLLERNA
KID Mia Saarinen
JAMPPE Jim Rautiainen
ESTER Milka Ahlroth
SIRKKA Mari Rantasila
MARKKU Timo Tuominen

FILMPRISER
Guldbagge 2008 Bästa casting (Frida Hallberg,
Pär Brundin, Charlotta Miller)
Svenska kyrkans filmpris 2007
1:a pris bästa ungdomsfilm 2007, Schlingel Film Festival, Tyskland
1:a pris Golden Goat 2008, Poznan Ale Kino, Polen
Festivalpris 2007 CIFEJ Prize, Oulu International Children's Film Festival, Finland
PlexiDraken 2008 Mary Gadd (bästa statist)

Kid Svensk gamla hemsida:
www.musicbay.se/qmail/sf/kidsvensk

Gynekologen i Askim II


Tv-serie i 10 delar: regi avsnitt 3-6, 2011.

Om en sextrött gynekolog, hans fru och deras grannars sexuella bekymmer. Som Askims gynekolog får Henning veta intima detaljer om invånarna i samhället. Bakom de välfriserade människorna döljer sig ett bubblande inferno av instängda känslor. Själv är Henning in i själen trött på att utforska kvinnors inre och försöker finna den äkta kärleken på annat håll.

183 dagar


Tv-serie i sex delar: regi avsnitt 3-6, 2009.183 dagar är en historia om fem ungdomar och den turbulenta tid som följer efter deras medverkan i dokusåpan HUS-1. För de fem finalisterna, Emma, Mandy, Laura, Sebastian och Tarek, blir återföreningen med vänner och familj fylld av konflikter när de på olika sätt tvingas stå till svars för sina handlingar. Samtidigt lockar kändisskapet. Såpadeltagarna hårdbevakas av kvällstidningarna och de lär sig snabbt vad som krävs för att få stanna i strålkastarljuset.

Flamingo


Novellfilm 2003

Flamingo är en skruvad komedi om att unga tjejer kan vara både tuffa och osäkra, kåta och fula. 20-åriga Angelina jobbar natt på ett bageri men får sparken. Ingen pojkvän, inget jobb och hög hyra. Hennes väninnor sätter i hemlighet in en annons i lokaltidningen i förhoppning att slå två flugor i en smäll; kombinera älskare och rumskompis. Samtidigt blir Angelina ofrivilligt attraherad av tidningsbudet Maria.

PARKERINGSPLATSEN


Kortfilm, 2002.

REGI, PRODUCENT, MANUS, KLIPP Nanna Huolman
SAMPRODUCENT SVT/Ikon, Story AB

En parkeringsplats är inte bara en plats att ställa bilen på, det är också en plats där man kan dö. Min pappa dog på en parkeringsplats när jag var tio år.

MINNA 17 ÅR


Dokumentär, 1997.

REGI, PRODUCENT, KLIPP Nanna Huolman, Andja Arnebäck

210 miljoner rätt upp i rök i en badrumsdokumentär. Om att vara 17 år med framtidsutsikter. Stick in huvudet och se dig omkring! Minna, 17 år, är en film om hemlöshet och sökande efter identitet. Munviga Minna Nevalainen låter oss ta del av sina tankar kring Postbanken, Gud och mamma.